stäng
Fysio har ändrat namn till FysioScience

Det nya namnet lyfter fram vår vetenskapliga förankring och innehållet kommer även fortsättningsvis täcka både inhemska och internationella nyheter.
Du kan förvänta dig samma höga kvalitet av artiklar inom forskning och praktik som tidigare.

Vi önskar dig fortsatt trevlig läsning!

Redaktionen
FysioScience, Aktuellt inom fysioterapi

Maria Ekström

Jag är frilansjournalist och skriver främst om hälsa och medicin men även om andra ämnen som intresserar mig, till exempel djur och musik.

Sedan 1994 är jag även ägare, chefredaktör och ansvarig utgivare för FysioScience, Aktuellt inom fysioterapi.

Jag är legitimerad sjukgymnast, har en Bachelorexamen i Health & Physical Education och en Masterexamen i Epidemiology & Public Health (folkhälsovetenskap) från Yale University. Jag har dessutom tagit flera kurser i etologi (läran om djurs beteende) från Linköpings Universitet. Jag har min skrivutbildning från Poppius Journalistskola.
Läs mer i min CV.

Jag kan det medicinska språket och kan skriva både för en bred allmänhet och en vetenskapligt intresserad vårdpersonal. Med utbildning och erfarenhet inom många olika medicinska områden har jag stor förståelse för en mängd medicinska specialiteter. Jag har jobbat kliniskt som sjukgymnast, som folkhälsovetare och även varit engagerad i forskningsprojekt.

Det som driver mig är en vilja att rapportera och upplysa om viktig medicinsk kunskap och göra komplexa ämnen överskådliga och lättförståeliga. Jag är analytisk och ifrågasättande; noggrann, organiserad och punktlig.

Varmt välkommen att kontakta mig via mejl, maria.ekstrom@fysioscience.se.